söndag 28 augusti 2011

Skärping

Nej, det här är inte okej faktiskt! Inte bloggat sen i måndags, och jag har ingen direkt ursäkt till att inte skriva. Hamnade väl i en bloggsvacka antar jag, ibland är det skitkul att sitta här och trycka på tangenterna och ibland så känns det bara helt meningslöst. Jag menar, vem är egentligen intresserad av att veta vad jag gör om dagarna? Vad jag lagar för mat?  Och så vidare...
Men, skit samma, jag kommer blogga när jag känner för det. Och nu kände jag för det:)
Har haft en bra första vecka på jobbet efter semestern. Kul att vara tillbaka till en höstfräsch butik och alla goa jobbarkompisar! Jag har verkligen dem bästa arbetskamraterna man kan tänka sig! Vi har alltid jättekul ihop, skojar med varandra och retas. Haha! Vi gjorde ett litet prank med Kate i veckan, jag kröp ner och gömde mig i en tomkartong som hon skulle fylla med kläder och så ställde Johanna en annan låda ovanpå med kläder i. Så när Kate skulle lyfta bort den för att komma åt den tomma så skrämde jag henne! Hahaha, stackarn blev så skraj så hon tappade kartongen med kläder så allt ramlade ut, jäklar vad vi skrattade! Tårarna bara sprutade, jag kunde knappt ta mig ur lådan jag satt i! :-p

I torsdags var jag ledig och träffade en gammal barndomskompis för en liten fika. Vi kom fram till att det är 10 år sedan vi sågs sist! Var grymt kul att sitta och fika och prata med henne, det måste vi göra om snart!:-)

Var ledig i fredags med och då var min kusin här med lilla Alva, fikade och hade trevligt. Jag hade gjort Viktväktar cheesecakes, riktigt goda, och enkla!
1 ½ digistive kex
1-2 dl blåbär (eller andra bär)
ett paket vanilj visp

Krossa digistive kexen och fördela dem i 13 muffinsformar. Vispa vaniljvispen och mosa bären, blanda dem i vaniljvispen och fördela smeten i formarna, ställ in i frysen ett par timmar. Klart! 

Snabbt och enkelt och bara 1 propoint/ cake.
Igår var mamma och pappa här på lite middag, bjöd på kalvstek med squash plättar och vitchoklad yoghurt till dessert. Väldigt enkel dessert, dock inte lika propoints snål (5) men satans god!

2 dl naturell yoghurt, max 5%
1 dl matlagningsgrädde, max 4%
75 g vitchoklad
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör om tills den är helt klumpfri. Häll i yoghurt och rör om.  Fördela i fyra små portionsformar och ställ in i kylen minst 2 timmar. Servera med frukt och bär. Tips är att ha passionsfrukt ovanpå, blir riktigt gott! 

Sådär, nu fick ni lite tips inför nästa helg! 
Dags att bara päsa lite innan det är dags att trampa ner till Wm för lite jobb.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar